Atrakcje kulinarne i nie tylko

Live cooking

Oryginalny sposób na zrobienie imprezy jeszcze bardziej atrakcyjną i ciekawą w oczach kontrahentów biznesowych jak też wśród znajomych i przyjaciół podczas uroczystości prywatnych. Szef kuchni wraz z osobą asystującą, przygotowuje potrawy z wcześniej wybranych produktów na oczach gości. Jest to doskonała okazja, aby zobaczyć mistrza w pracy, dodatkowo posłuchać pewnych rad, które będą mogą okazać się pomocne także w domowej gastronomii. W odpowiedzi na Państwa zapytanie, prześlemy zestaw potraw oferowanych w ramach stacji live cooking.

Pokazy barmańskie i baristyczne

Atrakcyjny sposób na przyciągnięcie uwagi gości całego wydarzenia. Spotkanie firmowe, impreza z open barem lub inne wydarzenie mające bardzo luźny charakter z pewnością wpiszą się mocniej w pamięć dzięki tej nietypowej atrakcji. Wiele barmańskich sztuczek pokazuje, jak daleko można oszukać grawitację. Goście są miło zaskoczeni a impreza staje się jeszcze ciekawsza.

Stacja Sous Vide i Sushi

Gotowanie w opakowaniu próżniowym (z franc. Sous vide) to doskonała odpowiedź na potrzeby wielu smakoszy kulinarnych. Dzięki kontroli temp. podczas całego procesu gotowania, mamy wpływ na jakość przyrządzanych potraw. Właściwe dopasowanie i odpowiednia zmiana temperatury w zależności od wielkości porcji oraz rodzaju mięsa, są kluczowe dla jakości produktu gotowego. Jedzenie zachowuje swoje walory smakowe, nie tracąc bogactwa witamin i minerałów. Mięsa pozostają soczyste i pełne wartości odżywczych, dzięki powolnym procesom ścinania białka.

Stacje Sous Vide i Sushi są ciekawą atrakcją kulinarną, która może przyciągać grono zainteresowanych osób, podczas przyjęcia. Są to dość czasochłonne procesy, dlatego kucharze pracują na gotowy efekt czasem przez kilka godzin. Przyrządzanie posiłków pod czujnym okiem gości, czyni imprezę wyjątkową i na długo pozostaje w pamięci.

Stacje fast food

W sposób ciekawy i bardzo spójny wplatamy jedzenie z tzw. „ulicy” z programem całej imprezy. W ramach oferty goście mają ciągły dostęp do specjalnych stoisk, gdzie kucharze wydają posiłki: gofry, lody, frytki czy hot dogi i hamburgery. W zależności od pomysłu na całe wydarzenie, możemy zaproponować Państwu odpowiednio przygotowaną stację z propozycją wydawanych posiłków.

Menu z PRL, bufet amerykański

Tortilla z pikantnym kurczakiem, mini quiche z kaczką, jabłkami i żurawiną, czy też smażone krewetki w chrupiącym cieście spring rolls z sosem chilli i z kolendrą, to tylko przykładowe dania z bufetu amerykańskiego. W ramach stacji PRL otrzymamy menu na proste, smaczne dania jak za dawnych lat. Galarety, śledziki, mięsiwa garnirowane sałatą, pomidorami, różyczkami z warzyw. Zaaranżowane na porcelanowych, klasycznych półmiskach. Bardzo fajny pomysł na uatrakcyjnienie imprezy i nadanie jej dodatkowego charakteru.

Stacje interaktywne, to bezpieczna i ciekawa forma edukacji kulinarnej zarówno dla dzieci jak też dorosłych. Wspólne wykonanie sushi, pierogów, ciasteczek czy pierniczków to tylko kilka z propozycji. Organizując przyjęcie urodzinowe, kinder party lub kolejną rocznicę ślubu, zawsze miło jest wprowadzić jakiś element zaskoczenia oraz sposób na zacieśnienie więzi między całą grupą uczestników imprezy. Wszyscy będą się świetnie bawić (szczególnie jeśli będzie to atrakcja dla dzieci), a przy okazji wiele się nauczą o sobie samych i oczywiście o gastronomi.

Kontakt

Al. Prymasa Tysiąclecia 46
01-242 Warszawa

Tel.: +48 22 862 93 75
Fax: +48 22 862 93 76
Tel. kom.: +48 509 777 721
Tel. kom.: +48 731 106 109

Formularz kontaktowy

captcha

Wszelkie prawa zastrzeżone Fiesta Catering

Menu