Blog Fiesta Catering
Wszystko o cateringu dla firm

Szkolenie, konferencja, gala czy zwykła wigilia pracownicza – na takich właśnie imprezach catering firmowy świetnie się sprawdza. Organizację smacznego menu najlepiej powierzyć osobom z szerokim doświadczeniem w branży kulinarnej. Dzięki skorzystaniu z usług firmy cateringowej organizacja naszego wydarzenia okaże się sprawna, szybka i wygodna.

Na czym polegają usługi cateringowe?

Catering nie ogranicza się do samego przygotowania potraw. To także odpowiednie ich przechowywanie, dostarczenie pod wskazany adres, a także zaserwowanie posiłków i obsługa gości. Niezwykle ważny jest etap przygotowań, w trakcie którego ustala się wszystkie szczegóły dotyczące imprezy – ilość gości, charakter wydarzenia, a także specyfikę miejsca. Firma cateringowa z Warszawy zapewnia również szybkie sprzątanie po całej imprezie.

Catering – dla kogo?

Jeszcze do niedawna catering był kojarzony jako usługa, z której korzystano przy organizacji dużych imprez. Dzisiaj wygodę takiego rozwiązania coraz częściej doceniają mniejsze firmy chcące zorganizować smaczne jedzenie na szkolenie, a także integrację lub wigilię pracowniczą. Polecamy skorzystanie z usług cateringowych również przy organizacji takich wydarzeń jak bankiety, gale czy konferencje. Wsparcie ze strony profesjonalistów branży cateringowej sprawia, że sprawna obsługa wydarzenia na kilkaset osób nie stanowi żadnego problemu.

Organizacja na najwyższym poziomie

W firmach cateringowych pracują profesjonaliści – dotyczy to samych organizatorów, jak i kucharzy i kelnerów. Każdy pracownik przestrzega norm dietetycznych i sanitarnych. Zamawiający może wybierać posiłki ze zróżnicowanego menu, w którym znajdują się dania kuchni z całego świata. Wszystkie potrawy są dostosowywane do oczekiwań klienta i preferencji smakowych gości. Coraz więcej osób zwraca również uwagę na to, czy catering dla firm w Warszawie oferuje specjalne dania przeznaczone dla osób niejedzących mięsa, nabiału czy glutenu.

Kryteria oceny firmy cateringowej

Zanim zdecydujemy się na współpracę z daną firmą cateringową warto przeanalizować jej ofertę pod kątem następujących punktów:

 

  1. Dotychczasowe realizacje – portfolio jest najlepszą namiastką tego, w jaki sposób działa dana firma cateringowa. Przy przeglądaniu portfolio należy zwrócić uwagę na wygląd potraw, jak i stołu. Warto oceniać dane usługi cateringowepod kątem doświadczenia firmy podobnych imprez.

 

  1. Wyszkolony personel – pracownicy zatrudniani przez firmę muszą mieć odpowiednie kwalifikacje. Jeśli zależy nam na tym, aby impreza w pełni się udała – wybierzmy firmę z wieloletnim doświadczeniem w branży. Jest to szczególnie istotne, jeżeli oprócz samego cateringu, chcemy zlecić również obsługę gości.

 

  1. Adekwatna cena – chociaż na cateringu nie powinno się oszczędzać, to wysoka cena wcale nie jest najlepszym wyznacznikiem jakości. Dlatego szukajmy takiej firmy, która oferuje optymalne ceny stosując przy tym artykuły dobrej jakości. Smaczny catering na imprezy nie musi być drogi.
Wróć do bloga
Zapytaj o ofertę

* Wyrażenie zgody jest konieczne